Hovězí závitky s bylinkami na špejli

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Provolone
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • 4 ks Pečivo pšeničné jemné máslové
  • 2 stroužek Česnek
  • 12 plátek Anglická slanina
  • 700 plátek Hovězí maso zadní
  • 6 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • 0.83 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 386 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 623 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 120.8 mg
  • Draslík 80 mg
  • Vláknina 1762.9 mg
  • Vitamín A 1762.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špalíček hovězího zadního masa omyjeme, osušíme a nakrájíme z něj 12 kusů hodně tenkých plátků. Každý plátek z obou stran posypeme čerstvě pomletým pepřem a solí.

  • 2

    Připravíme si náplň: omyté snítky bylinek (petrželka, bazalka, šalvěj) posekáme nadrobno. Očištěné stroužky česneku prolisujeme do misky. K česneku přidáme bylinky, nastrouhaný sýr, olej, směs dobře promícháme. Každý plátek masa potřeme bylinkovou směsí, položíme plátek anglické slaniny a maso stočíme do závitků. Vezmeme 4 špejle a na každou napíchneme 4 kusy závitků. Pak je obalíme ve strouhance.

  • 3

    Ve větší pánvi si rozehřejeme olej, na něm osmažíme závitky z každé strany dozlatova.

  • 4

    Osmažené závitky podáváme s bílým pečivem.

Komentáře k receptu