Hovězí závitky s bylinkami na špejli
Suroviny
- 100 g Sýr Provolone
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
- 4 ks Pečivo pšeničné jemné máslové
- 2 stroužek Česnek
- 12 plátek Anglická slanina
- 700 plátek Hovězí maso zadní
- 6 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
- 0.83 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 18 g
- Sodík 623 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 120.8 mg
- Draslík 80 mg
- Vláknina 1762.9 mg
- Vitamín A 1762.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špalíček hovězího zadního masa omyjeme, osušíme a nakrájíme z něj 12 kusů hodně tenkých plátků. Každý plátek z obou stran posypeme čerstvě pomletým pepřem a solí.
-
2
Připravíme si náplň: omyté snítky bylinek (petrželka, bazalka, šalvěj) posekáme nadrobno. Očištěné stroužky česneku prolisujeme do misky. K česneku přidáme bylinky, nastrouhaný sýr, olej, směs dobře promícháme. Každý plátek masa potřeme bylinkovou směsí, položíme plátek anglické slaniny a maso stočíme do závitků. Vezmeme 4 špejle a na každou napíchneme 4 kusy závitků. Pak je obalíme ve strouhance.
-
3
Ve větší pánvi si rozehřejeme olej, na něm osmažíme závitky z každé strany dozlatova.
-
4
Osmažené závitky podáváme s bílým pečivem.