Krátce solené, vyuděné maso.

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 500 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Sůl
  • 3 kg Vepřové maso tučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1425 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 135 g
  • Sodík 19379 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 300 mg
  • Draslík 4 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Napíchneme na háky a převážeme provázkem. Vložíme do velké misky a důkladně prosolíme.

  • 2

    Připravené maso v míse přiklopíme pokličkou, nebo potravinářskou fólii. Takto vložíme minimálně přes noc do lednice.

  • 3

    Druhý den maso vyndáme - mírně propláchneme pod tekoucí studenou vodou a zavěsíme do udírny.

  • 4

    Udíme zhruba 6 až 8 hodin, dle velikosti masa.

  • 5

    Maso vyndáme z udírny, vyhákneme háček a odstraníme provázek, poté můžeme servírovat.

Komentáře k receptu