Salát z ostrova Elba

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.25 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Lilek
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Paprika oranžová
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Cibule červená
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 146 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 141 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 708.2 mg
  • Vláknina 11504.3 mg
  • Vitamín A 11504.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salát připravíme pouze z čerstvé zeleniny. Očistíme a omyjeme 2 barevné papriky, 4 zralá rajčata, menší cuketu, lilek, červenou cibuli a 2 malé šalotky. Vše pokrájíme na větší kostičky a proužky. Snítky bazalky a petrželové natě omyjeme, lístky si odložíme do misky. Omytý citrón (chemicky neošetřeného) osušíme a nastrouháme z něj kůru.

  • 2

    V pánvi si rozehřejeme olivový olej, na něm začneme restovat cibuli, po chvíli přidáme papriky, pak cuketu, lilek a nakonec rajčata. Často směs v průběhu restování promícháme, dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem a restujeme doměkka. Nakonec přidáme bylinky, přimícháme citrónovou kůru a pokapeme olivovým olejem. Salát servírujeme teplý.

Komentáře k receptu