Salát z ostrova Elba
Suroviny
- 0.25 kávová lžička Sůl mořská
- 1 ks Citrony
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Lilek
- 4 ks Rajčata
- 2 ks Šalotka
- 1 ks Paprika oranžová
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Cibule červená
- 2 špetka Pepř bílý
- 2 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 146 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 3 g
- Sodík 141 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 708.2 mg
- Vláknina 11504.3 mg
- Vitamín A 11504.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salát připravíme pouze z čerstvé zeleniny. Očistíme a omyjeme 2 barevné papriky, 4 zralá rajčata, menší cuketu, lilek, červenou cibuli a 2 malé šalotky. Vše pokrájíme na větší kostičky a proužky. Snítky bazalky a petrželové natě omyjeme, lístky si odložíme do misky. Omytý citrón (chemicky neošetřeného) osušíme a nastrouháme z něj kůru.
-
2
V pánvi si rozehřejeme olivový olej, na něm začneme restovat cibuli, po chvíli přidáme papriky, pak cuketu, lilek a nakonec rajčata. Často směs v průběhu restování promícháme, dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem a restujeme doměkka. Nakonec přidáme bylinky, přimícháme citrónovou kůru a pokapeme olivovým olejem. Salát servírujeme teplý.