Okoun s bílými hřiby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 31 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Okoun - filety
  • 150 g Hříbky čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Citrony
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
  • 2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 343 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 437 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 490.9 mg
  • Vláknina 7778.9 mg
  • Vitamín A 7778.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné filety okouna osušíme, z každé strany je osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a drceným kmínem.

  • 2

    Očištěné a omyté bílé hříbky pokrájíme na plátky. Z omytých snítek petrželky a rozmarýnu setřepeme vodu, petrželku drobně pokrájíme a snítky rozmarýnu necháme v celku. Očistíme 2 stroužky česneku. Omytý a osušený citrón rozkrájíme na čtvrtky.

  • 3

    V pánvi si rozehřejeme olej, dáme do něj rozkrojené stroužky česneku a krátce je orestujeme. Pak je vyjmeme, do rozpáleného oleje dáme pokrájené hříbky a krátce, asi 4-5 minut je restujeme. Ochutíme je solí, pepřem, pak je z pánve vyjmeme.

  • 4

    K oleji přidáme máslo a jakmile se rozehřeje, vložíme na omastek filety okouna kůží vespod. Přidáme k nim 2 snítky rozmarýnu, filety restujeme 4 minuty, pak je obrátíme a restujeme další 3-4 minuty.

  • 5

    Hotové filety okouna dáme na talíře, posypeme je petrželkou, obložíme usmaženými hříbky, na které položíme 2 čerstvé snítky rozmarýnu. Filety okouna ozdobíme čtvrtkami citrónu a hned servírujeme.

  • 8

  • 9

    .

Komentáře k receptu