Šunkový obložený talíř

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 19 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 60 g Šunka parmská
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Olej chilli
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 šálek Pampeliškové listy
  • 1 šálek Rukola
  • 4 polévková lžíce Sýr Gran Moravia
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 508 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 529 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 1992.8 mg
  • Vláknina 25500 mg
  • Vitamín A 25500 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 125 mg
  • Vitamín E 10.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme mladé listy pampelišky a rukoly. Sýr Gran Moravia nakrájíme na struhadle na tenké plátky - lístky. Čerstvé vajíčko uvařené natvrdo (vaříme ho 8-9 minut) oloupeme a vychlazené rozkrájíme na čtvrtky.

  • 2

    Šunku pokrájenou na tenké plátky stočíme do kornoutků, které poklademe do středu talíře jako květ. Okolo šunky rozložíme listy rukoly a pampelišky, na ně poklademe čtvrtky vajíčka, listy a vajíčko pokapeme olivovým a chilli olejem, vše posypeme nastrouhaným sýrem a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu