Nejlepší pečené kuře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1345 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 93 g
- Sodík 17792 mg
- Bílkoviny 86 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 373.5 mg
- Draslík 1052.4 mg
- Vláknina 6681.5 mg
- Vitamín A 6681.5 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.1 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Před pečením oloupeme cibuli a nakrájíme na měsíčky. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na měsíčky. Máslo nakrájíme na plátky.
-
2
Do hrnce nalijeme vodu, rozmícháme v ní sůl a přes noc do něj namočíme omyté kuře. Hrnec musí být tak velký, aby bylo kuře celé ponořené ve vodě.
-
3
Druhý den kuře opláchneme, vložíme do pekáče, obložíme cibulí, jablky a plátky másla.
-
4
Celé kuře přikryjeme bobkovým listem, podlijeme polovinou vody a dáme péct do trouby předehřáté na 100 °C. Pečeme zhruba hodinu a půl.
-
5
Během pečení kuře podle potřeby ještě podlijeme vodou a přeléváme výpekem. Asi po hodině a půl kuře vyjmeme z trouby a necháme asi půl hodiny odpočívat. Troubu v mezičase předehřejeme na 200 °C. Poté kuře přelijeme kečupem a pečeme asi 10 – 15 minut.
-
6
Kuře podáváme bez bobkového listu, s upečenou cibulí a jablky.