Nejlepší krůtí prsíčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cuketa
  • 800 g Krůtí prsa
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Žampiony čerstvé
  • 1 ks Šalotka
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 775 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 336 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 160 mg
  • Draslík 1652.6 mg
  • Vláknina 9536.3 mg
  • Vitamín A 9536.3 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou šalotku nakrájíme nadrobno, cuketu zbavíme jadérek a nakrájíme na kostičky. Citron oloupeme a rozdělíme na měsíčky.

  • 2

    V misce smícháme mouku se solí a pepřem (polovina dávky). Umytá a osušená krůtí prsa obalíme v ochucené mouce.

  • 3

    Na 3 lžících rozpáleného olivového oleje maso z obou stran usmažíme. Poté maso vyjmeme, na pánev nalijeme citronovou šťávu a víno. Necháme chvíli odpařit a zalijeme vývarem (nejlepší je krůtí vývar). Do vývaru vrátíme maso, zbylé máslo, které necháme rozpustit. Poté přidáme měsíčky z citronu, drobně posekanou petrželovou nať a dobře promícháme.

  • 4

    Na další pánvi na zbylém olivovém oleji orestujeme žampiony vcelku, osolíme a opepříme. Přidáme 50 g másla, cuketu a šalotku.

  • 5

    Na talíři servírujeme žampionovou směs a krůtí maso, které přelijeme citronovou omáčkou.

Komentáře k receptu