Mražený voňavý ořecho-čokoládový koláč
Suroviny
- 150 g Mandle
- 100 g Ořechy vlašské
- 50 g Sezam - semena
- 100 g Karob
- 50 g Konopné semínko loupané
- 60 ml Voda pitná
- 2 ks Fíky čerstvé
- 1 ks Vanilkový lusk
- 2 ks Datle medjool
- 1 špetka Sůl mořská
- 2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
- 2 polévková lžíce Oříšky piniové
- 3 polévková lžíce Čokoláda 70% kakao
- 3 polévková lžíce Olej kokosový
- 1 polévková lžíce sirup agávový
- 1 polévková lžíce Maca prášek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1012 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 84 g
- Sodík 96 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1063.8 mg
- Vláknina 57490.7 mg
- Vitamín A 57490.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 14.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pokrájené loupané mandle, vlašské ořechy, konopná semínka a sezam dáme do mixéru. Přidáme k nim sůl, sirup, vodu, karobový prášek, strouhaný kokos, prášek maca a vše rozmixujeme. Během mixování přidáme na kousky pokrájené omyté datle, čerstvé omyté fíky, zrníčka z jednoho vanilkového lusku a olej. Mixujeme do doby, až budeme mit polohusté, hladké těsto.
-
2
Těsto dáme na vál, přidáme k němu na malé kousky pokrájenou kvalitní čokoládu, pokrájené piniové oříšky a vše zpracujeme. Koláčovou formu si vyložíme pečícím papírem. Těsto na vále rozválíme na placku, opatrně ji dáme do připravené formy, uhladíme ji a vložíme na hodinu do mrazničky.
-
3
Po hodině koláč nakrájíme na porce a servírujeme.