Ty nejlepší kremrole
Suroviny
- 250 g Máslo čerstvé
- 50 g Máslo čerstvé
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 280 g Cukr krupice
- 60 ml Voda pitná
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 7 polévková lžíce Mléko kefírové
- 3 polévková lžíce Cukr moučkový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 577 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 34 g
- Sodík 67 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 137.6 mg
- Draslík 42.6 mg
- Vláknina 1975.3 mg
- Vitamín A 1975.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plechy vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 200 °C.
-
2
Do mísy prosejeme mouku, nakrájené kousky másla a nalijeme kefír. Rychle zpracujeme nelepivé, hladké těsto. Z těsta tvarujeme kouli, zabalíme do fólie a nejlépe přes noc dáme do lednice.
-
3
Druhý den těsto rozdělíme na poloviny, vyválíme dvě 3 mm silné obdélníkové placky. Pomocí pravítka nakrájíme pruhy dlouhé 20 cm a široké 3 cm. Pruhy namotáme na kremrolové trubičky potřené máslem, na koncích těsto přitiskneme. Stejně zpracujeme i druhou placku.
-
4
Kremrole naskládáme na plechy, necháme mezi trubičkami rozestupy, pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut. Ještě teplé kremrole sundáme z trubiček a necháme vychladnout.
-
5
V mezičase připravíme náplň. V kastrole rozvaříme cukr s vodou. V míse vyšleháme bílky se solí, poté pomalu zašleháváme horký cukerný rozvar. Na závěr zašleháme citronovou šťávu. Šleháme, dokud krém nezchladne.
-
6
Krém nandáme do cukrářského sáčku a plníme vychladlé kremrole. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.