Kanárské brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sůl mořská
  • 3 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory salátové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 0 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 9855 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 0 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malé salátové brambory dobře omyjeme, vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Posypeme hrubou mořskou solí a pod pokličkou vaříme asi 20 minut. Hrncem během vaření několikrát zatřeseme, aby se sůl rovnoměrně rozdělila.

  • 2

    Vodu z uvařených brambor slijeme, hrnec postavíme mimo plotnu a brambory v něm necháme bez pokličky odpařit. Hrncem opět několikrát zatřeseme. Slupky na bramborách se zvolna svraští a potáhnou se bílou vrstvou.

Komentáře k receptu