Svíčkové řezy s restovanou cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 400 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 14 g
- Sodík 299 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 75.6 mg
- Draslík 776.1 mg
- Vláknina 3479.5 mg
- Vitamín A 3479.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí svíčkovou nakrájíme na řezy o hmotnosti 180g. Maso dlaní zmáčkneme a okraje několikrát nakrojíme. Připravené masové řezy z obou stran osolíme a opepříme.
-
2
V pánvi na oleji (nebo na přepuštěném másle) maso zprudka opékáme z každé strany asi 5 minut. Opečené maso vložíme do teplé trouby.
-
3
Restovaná cibule: Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a v horkém oleji osmahneme dozlatova. Vyjmeme na papírovou utěrku a necháme okapat.
-
4
Masové řezy upravíme na nahřáté talíře a posypeme restovanou cibulí.