Španělské kuře
Suroviny
- 100 g Olivy černé
- 800 g Kuře
- 200 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Rajčata
- 3 ks Brambory
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika zelená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 6 stroužek Česnek
- 1 l Vývar drůbeží
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 910 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 43 g
- Sodík 1350 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 150 mg
- Draslík 995.9 mg
- Vláknina 7753.7 mg
- Vitamín A 7753.7 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do igelitového sáčku s moukou, solí, pepřem a paprikou dáme porce kuřecího masa a obalíme.
-
2
Poté osmahneme na oleji a vyjmeme.
-
3
Do stejného hrnce dáme česnek a cibuli a smažíme.
-
4
Přidáme nakrájená rajčata a papriky, dáme zpět maso, přidáme víno, vývar, nakrájené, oloupané brambory, olivy, osolíme, opepříme a hodinu vaříme.