Bujon se žloutkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 l Vývar slepičí
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 109 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 839 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 370.2 mg
  • Draslík 41.6 mg
  • Vláknina 150 mg
  • Vitamín A 150 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci přivedem k varu silný masový vývar (nejlépe slepičí).

  • 2

    Horký vývar nalijeme do polévkových šálků nebo do talířů a ihned přidáme vždy 1 čerstvý žloutek.

  • 3

    Bujon při podávání posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu