Losos s okurkovým ragú
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 23 g
- Sodík 755 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 174 mg
- Draslík 1410.7 mg
- Vláknina 2825 mg
- Vitamín A 2825 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z lososa osolíme, opepříme a opečeme na teflonové pánvi kůží dolů dokřupava.
-
2
Salátovou okurku oloupeme, nakrájíme na kostičky a krátce zblanšírujeme v osolené vodě. Vyjmeme a osušíme na kuchyňské utěrce.
-
3
Rybí vývar přivedeme k varu, přidáme hořčici, med, zamícháme, a vložíme osušené okurky. Nakonec ragú zjemníme máslem. Dochutíme a vsypeme čerstvý nasekaný kopr. Podáváme s pečenými filety.