Losos s okurkovým ragú

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Losos - filety
  • 1 ks Okurka salátová
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Hořčice hrubozrnná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 536 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 755 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 174 mg
  • Draslík 1410.7 mg
  • Vláknina 2825 mg
  • Vitamín A 2825 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z lososa osolíme, opepříme a opečeme na teflonové pánvi kůží dolů dokřupava.

  • 2

    Salátovou okurku oloupeme, nakrájíme na kostičky a krátce zblanšírujeme v osolené vodě. Vyjmeme a osušíme na kuchyňské utěrce.

  • 3

    Rybí vývar přivedeme k varu, přidáme hořčici, med, zamícháme, a vložíme osušené okurky. Nakonec ragú zjemníme máslem. Dochutíme a vsypeme čerstvý nasekaný kopr. Podáváme s pečenými filety.

Komentáře k receptu