Nebe v hubě
Suroviny
- 200 g Máslo čerstvé
- 120 g Máslo čerstvé
- 250 g Máslo čerstvé
- 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 350 g Ořechy vlašské
- 200 g Cukr krupice
- 80 g Cukr krupice
- 100 g Cukr krupice
- 300 ml Mléko polotučné
- 100 ml Rum
- 2 kávová lžička Mléko polotučné
- 2 kávová lžička Soda jedlá
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 3 polévková lžíce Med včelí
- 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1.5 polévková lžíce Solamyl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1069 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 72 g
- Sodík 127 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 120.5 mg
- Draslík 176.1 mg
- Vláknina 7898.9 mg
- Vitamín A 7898.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 65 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plechy vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 175 °C.
-
2
Těsto připravíme z uvedených surovin a rozdělíme na dvě poloviny. Každou rozválíme a vyložíme jimi plechy.
-
3
První placku v předehřáté troubě pečeme asi 12 – 15 minut.
-
4
Na druhou placku poklademe směs, kterou připravíme z jemně sekaných ořechů, které na pánvi smícháme s ostatními surovinami na směs a smažíme za stálého míchání, až směs zezlátne. Když směs lehce zchladne, poklademe ji rovnoměrně na druhou, neupečenou placku. Poté vložíme do trouby předehřáté na 175 °C a pečeme 10 – 15 minut.
-
5
Na krém svaříme mléko, do něhož zašleháme mouku, solamyl a cukr. V míse utřeme změklé máslo s vanilkovým cukrem do pěny. Když mléčná směs vychladne, postupně, po malých částech zatíráme do máslové směsi. Dbáme, aby se nám krém nesrazil.
-
6
Placku bez ořechové směsi potíráme rumem, až se vsákne. Poté natřeme krémem a přiložíme druhou placku, aby byly ořechy nahoře. Necháme do druhého dne uležet. Poté krájíme a podáváme.