Dušenky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 300 g Klobása Dunajská
  • 400 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 812 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 5.8 mg
  • Draslík 498.6 mg
  • Vláknina 7074 mg
  • Vitamín A 7074 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno, klobásy nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Na rozpáleném sádle zpěníme cibuli, zaprášíme paprikou, zalijeme vodou, osolíme a přidáme brambory. Na středním plameni dusíme, až jsou brambory téměř měkké. Poté k nim vložíme klobásu a dodusíme.

Komentáře k receptu