Čočka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 5 g
- Sodík 81 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1003.7 mg
- Vláknina 62217.3 mg
- Vitamín A 62217.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přebranou a propláchnutou čočku dáme do kastrolu, zalijeme vodou jen tolik, aby byla čočka ponořená. Vaříme na mírném plameni a podle potřeby přiléváme vodu.
-
2
V mezičase oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Když cibule zesklovatí, zaprášíme moukou a necháme zezlátnout.
-
3
Když je čočka téměř měkká, vmícháme cibulovou směs a dovaříme. Čočku osolíme, okyselíme a přidáme cukr.