Bobříci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 70 g Cukr třtinový
  • 120 g Med včelí
  • 200 g Mléko plnotučné sušené
  • 220 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Cukr moučkový
  • 40 ml Voda pitná
  • 1.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do perníku
  • 1 kávová lžička Tresť mandlová
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Sirup Golden
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 566 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 33.3 mg
  • Draslík 79 mg
  • Vláknina 2412 mg
  • Vitamín A 2412 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vyložíme pečicím papírem.

  • 2

    Ve vodní lázni rozpustíme cukr s medem a olejem a necháme vychladnout. Poté vmícháme mouku s kypřicím práškem a práškem do perníku. Vypracujeme kompaktní těsto, které necháme ve fólii alespoň hodinu v chladničce.

  • 3

    Marcipán připravíme z uvedených surovin. Vodu přidáváme opatrně, musí vzniknout tvárná hmota. Vyválíme válečky na prst silné.

  • 4

    Z těsta vyválíme obdélníčky, velké tak, by se do nich dal zabalit marcipánový váleček.

  • 5

    Vytvořené válečky šikmo krájíme a v troubě předehřáté na 170 °C pečeme zhruba 20 minut.

  • 6

    Upečené těsto nechám asi 14 dní uležet.

Komentáře k receptu