Domácí ravioly s hovězí oháňkou
Suroviny
- 500 g Zelenina kořenová
- 100 g Šalotka
- 50 g Máslo čerstvé
- 300 g Mouka pšeničná hrubá
- 1 kávová lžička Divoké koření celé
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 ks Hovězí oháňka
- 1 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 3 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1035 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 28 g
- Sodík 503 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 260.3 mg
- Draslík 206 mg
- Vláknina 5934 mg
- Vitamín A 5934 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou hovězí oháňku zvolna vaříme v osolené vodě, do které jsme přidali 200g kořenové zeleniny a divoké koření.
-
2
Z hrubé mouky, vajec a oleje připravíme nudlové těsto, zabalíme je do potravinářské fólie a necháme v lednici nejméně 2 hodiny odležet.
-
3
Měkké maso obereme od kostí a nadrobno nakrájíme. Na másle necháme zeskovatět nasekanou šalotku, přidáme očištěnou, najemno nakrájenou kořenovou zeleninu (300g), obrané maso a vše krátce podusíme. Přisypeme nasekanou petrželku (nebo pažitku), ochutíme solí, pepřem a necháme mírně prochladnout.
-
4
Nudlové těsto vyválíme a rozkrájíme na stejně velké čtverečky, které naplníme připravenou směsí. Vaříme v osolené vodě asi 3 minuty.