Kambala s čerstvými hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kambala
  • 400 g Hříbky čerstvé
  • 500 g Máslo přepuštěné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 188 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 426 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 845.3 mg
  • Vláknina 2742 mg
  • Vitamín A 2742 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kambalu zbavíme kůže a připravíme z ní čtyři filety – z každé strany dva. Filety mírně osolíme, opepříme a vložíme do zapékací misky s přepuštěným máslem - tj. máslem zbaveným vody.

  • 2

    V troubě vyhřáté na 65 stupňů připravené filety pečeme (konfitujeme) asi 10-15 minut.

  • 3

    Očištěné čerstvě hříbky nakrájíme na větší kousky (menší houby stačí přepůlit, větší překrojit na čtvrtiny) a orestujeme je na olivovém oleji (nebo na másle.) Osolíme, opepříme, můžeme přidat trochu nadrobno nasekaného česneku či rozmarýnu.

Komentáře k receptu