Kambala s čerstvými hříbky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 188 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 6 g
- Sodík 426 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 845.3 mg
- Vláknina 2742 mg
- Vitamín A 2742 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kambalu zbavíme kůže a připravíme z ní čtyři filety – z každé strany dva. Filety mírně osolíme, opepříme a vložíme do zapékací misky s přepuštěným máslem - tj. máslem zbaveným vody.
-
2
V troubě vyhřáté na 65 stupňů připravené filety pečeme (konfitujeme) asi 10-15 minut.
-
3
Očištěné čerstvě hříbky nakrájíme na větší kousky (menší houby stačí přepůlit, větší překrojit na čtvrtiny) a orestujeme je na olivovém oleji (nebo na másle.) Osolíme, opepříme, můžeme přidat trochu nadrobno nasekaného česneku či rozmarýnu.