Rajčatová polévka s těstovinami a bazalkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Rajčata
  • 155 g Těstoviny Conchiglie
  • 60 g Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 508 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 998 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 539.6 mg
  • Vláknina 7812.8 mg
  • Vitamín A 7812.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata nařízneme, spaříme vroucí vodou, zchladíme studenou, oloupeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a nahrubo nakrájíme.

  • 2

    Rozpálíme olej a orestujeme asi 10min najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a najemno nakrájenou papriku.

  • 3

    Poté přidáme rajčata a cca 10min podusíme. Zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, cukrem a rajčatovým protlakem. Pod pokličkou zvolna vaříme dalších 15min.

  • 4

    Odstavíme a vmícháme bazalku. Polévku necháme mírně vychladnout a rozmixujeme. Vrátíme do hrnce a zvolna zahříváme.

  • 5

    Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente, scedíme a vložíme do polévky. Prohřejeme, rozdělíme do misek, můžeme dozdobit lístky bazalky a podáváme.

Komentáře k receptu