Rajčatová polévka s těstovinami a bazalkou
Suroviny
- 750 g Rajčata
- 155 g Těstoviny Conchiglie
- 60 g Protlak rajčatový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika červená
- 1 hrst Bazalka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 l Vývar drůbeží
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 9 g
- Sodík 998 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 539.6 mg
- Vláknina 7812.8 mg
- Vitamín A 7812.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata nařízneme, spaříme vroucí vodou, zchladíme studenou, oloupeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a nahrubo nakrájíme.
-
2
Rozpálíme olej a orestujeme asi 10min najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a najemno nakrájenou papriku.
-
3
Poté přidáme rajčata a cca 10min podusíme. Zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, cukrem a rajčatovým protlakem. Pod pokličkou zvolna vaříme dalších 15min.
-
4
Odstavíme a vmícháme bazalku. Polévku necháme mírně vychladnout a rozmixujeme. Vrátíme do hrnce a zvolna zahříváme.
-
5
Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente, scedíme a vložíme do polévky. Prohřejeme, rozdělíme do misek, můžeme dozdobit lístky bazalky a podáváme.