Ovesné řezy s mandlovo-švestkovým krémem
Suroviny
- 80 g Švestky sušené
- 170 g Ovesné vločky
- 30 g Čokoláda 70% kakao
- 80 g Kokosová moučka
- 65 g Máslo mandlové
- 1 kávová lžička Tresť vanilková
- 1 kávová lžička Olej kokosový
- 1 ks Vanilkový lusk
- 1 špetka Sůl mořská
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 4 polévková lžíce Med akátový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 178 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 7 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 130 mg
- Vláknina 10210.3 mg
- Vitamín A 10210.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu si předehřejeme na 180°C. Menší koláčovou podlouhlou formu (širokou 12-14cm) si vyložíme pečícím papírem.
-
2
Do mísy nasypeme rozmixované ovesné vločky, přidáme k ní kokosovou mouku, vyškrabaná zrníčka z jednoho vanilkového lusku, špetku soli a mírně vlahý tekutý med a olej. Těsto dobře promícháme, mělo by být dostatečně hladké a husté, nalejeme do připravené formy a vložíme ji do středu předehřáté trouby. Těsto pečeme přibližně 15 minut dozlatova.
-
3
Mezitím si připravíme mandlový krém: sušené nesířené švestky (bez pecek) pokrájíme nebo rozmixujeme na velmi malé kousky. Dáme je do mísy, přidáme k nim mandlové máslo, vanilkový extrakt a vyšleháme jemný nadýchaný krém.
-
4
Upečený korpus necháme vychladnout, poté povrch potřeme mandlovýmkrémem, polejeme polevou a odložíme ztuhnout do mrazničky asi na 30 minut.
-
5
Z mrazničky ho dáme do chladničky minimálně na 8 hodin.
-
6
Druhý den nakrájíme řezy a servírujeme.