Sliváky
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
- 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 500 g Švestky
- 100 g Cukr krupice
- 100 g Cukr krupice
- 150 g Mouka celozrnná špaldová
- 250 ml Mléko polotučné
- 0.25 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 0.333333 ks Droždí
- 1 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 9 g
- Sodík 75 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 49.1 mg
- Draslík 119.1 mg
- Vláknina 4033 mg
- Vitamín A 4033 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pekáč vytřeme máslem, troubu předehřejeme na 180 °C.
-
2
Do pekárny dáme všechny suroviny na těsto a zvolíme program těsto. Švestky vypeckujeme, opláchneme a necháme okapat. Cukr smícháme se skořicovým cukrem.
-
3
Z vykynutého těsta tvoříme kuličky a lehce roztáhneme. Do každé kuličky vložíme vypeckovanou švestku, posypeme cukrem se skořicí a dobře zabalíme.
-
4
Vzniklé buchty vkládáme do pekáče a potíráme máslem. Buchty necháme v pekáči ještě asi 20 minut vykynout. Poté pečeme v předehřáté troubě dozlatova.