Sliváky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Švestky
  • 100 g Cukr krupice
  • 100 g Cukr krupice
  • 150 g Mouka celozrnná špaldová
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 0.25 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.333333 ks Droždí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 75 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 49.1 mg
  • Draslík 119.1 mg
  • Vláknina 4033 mg
  • Vitamín A 4033 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pekáč vytřeme máslem, troubu předehřejeme na 180 °C.

  • 2

    Do pekárny dáme všechny suroviny na těsto a zvolíme program těsto. Švestky vypeckujeme, opláchneme a necháme okapat. Cukr smícháme se skořicovým cukrem.

  • 3

    Z vykynutého těsta tvoříme kuličky a lehce roztáhneme. Do každé kuličky vložíme vypeckovanou švestku, posypeme cukrem se skořicí a dobře zabalíme.

  • 4

    Vzniklé buchty vkládáme do pekáče a potíráme máslem. Buchty necháme v pekáči ještě asi 20 minut vykynout. Poté pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Komentáře k receptu