Křupavý zapečený zelený chřest s ořechy a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 638 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 48 g
- Sodík 237 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 330.9 mg
- Vláknina 29170.2 mg
- Vitamín A 29170.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 8.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu si předehřejeme na 220°C. V misce dobře smícháme olivový olej s chilli olejem, prolisovaným stroužkem česneku a hrubou mořskou solí. Loupané mandle nahrubo nastrouháme do misky a odložíme je.
-
2
Omytý čerstvý zelený chřest neloupeme, jen odřežeme tvrdší spodní části. Poté ho dáme na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem. Posypeme ho čerstvě pomletým pepřem, prsty stonky chřestu promícháme a oddělíme od sebe. Celé stonky potřeme ochuceným olejem, posypeme mandlemi a vložíme do předehřáté trouby péct.
-
3
Chřest pečeme přibližně 8-10 minut, poté plech vyjmeme z trouby, obrátíme ho, posypeme rozpůlenými vlašskými ořechy, nastrouhaným sýrem a vložíme znovu do trouby. Pečeme dalších 5-8 minut dokřupava.
-
4
Upečený chřest podáváme samostatně nebo jako přílohu. Dobrou chuť.