Salát ze syrové červené řepy, kedlubny a bulguru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Bulgur
  • 150 g Řepa Červená Bio
  • 40 g Sýr Feta
  • 120 g Jogurt bílý
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Omáčka sójová
  • 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 1.5 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Citrónová šťáva
  • 1 ks Kedlubna
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 140 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 581 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 7.3 mg
  • Draslík 226 mg
  • Vláknina 10579.5 mg
  • Vitamín A 10579.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hodinu před přípravou dáme bulgur (celozrnná pšenice) do kastrólu, přimícháme do něj 1 lžičku sójové omáčky, zalijeme ho horkou vodou v poměru 1:3 a necháme nabobtnat.

  • 2

    Omytou červenou řepu a kedlubnu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. K zelenině přidáme pár kapek olivového oleje, sůl, cukr, pepř, citrónovou šťávu, nabobtnalý bulgur a vše dobře promícháme. Na zjemnění chuti přimícháme do salátu lahodný smetanový jogurt.

  • 3

    Salát v miskách posypeme nastrouhaným sýrem a servírujeme.

Komentáře k receptu