Salát ze syrové červené řepy, kedlubny a bulguru
Suroviny
- 100 g Bulgur
- 150 g Řepa Červená Bio
- 40 g Sýr Feta
- 120 g Jogurt bílý
- 300 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Omáčka sójová
- 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
- 1 kávová lžička Sůl mořská
- 1.5 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 kávová lžička Citrónová šťáva
- 1 ks Kedlubna
- 2 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 140 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 3 g
- Sodík 581 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 7.3 mg
- Draslík 226 mg
- Vláknina 10579.5 mg
- Vitamín A 10579.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hodinu před přípravou dáme bulgur (celozrnná pšenice) do kastrólu, přimícháme do něj 1 lžičku sójové omáčky, zalijeme ho horkou vodou v poměru 1:3 a necháme nabobtnat.
-
2
Omytou červenou řepu a kedlubnu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. K zelenině přidáme pár kapek olivového oleje, sůl, cukr, pepř, citrónovou šťávu, nabobtnalý bulgur a vše dobře promícháme. Na zjemnění chuti přimícháme do salátu lahodný smetanový jogurt.
-
3
Salát v miskách posypeme nastrouhaným sýrem a servírujeme.