Bryndzové brambory s cibulkou a uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 120 g Sýr Brynza
  • 100 g Uzené maso vařené
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Smetana 6% (do kávy)
  • 0.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 640 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 1032 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 2 mg
  • Draslík 1094.5 mg
  • Vláknina 13522.5 mg
  • Vitamín A 13522.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostičky, dáme je do hrnce, přidáme sůl, kmín, zalijeme je vodou a uvaříme doměkka. Měkké uvařené brambory scedíme. Horké brambory posypeme paprikou a přidáme smetanu a brynzu. Pak je důkladně s brynzou promícháme.

  • 2

    Mezitím, než se uvařily brambory, očištěnou jarní cibulku pokrájíme na tenká kolečka. Libové vařené uzené maso nakrájíme na proužky nebo kostičky.

  • 3

    V pánvi na oleji zpěníme cibuli, přidáme uzené maso, promícháme a krátce společně restujeme.

  • 4

    Brynzové brambory na talířích ozdobíme cibulkou s uzeným masem a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu