Bryndzové brambory s cibulkou a uzeným masem
Suroviny
- 500 g Brambory
- 120 g Sýr Brynza
- 100 g Uzené maso vařené
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl mořská
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Smetana 6% (do kávy)
- 0.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 640 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 46 g
- Sodík 1032 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 2 mg
- Draslík 1094.5 mg
- Vláknina 13522.5 mg
- Vitamín A 13522.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostičky, dáme je do hrnce, přidáme sůl, kmín, zalijeme je vodou a uvaříme doměkka. Měkké uvařené brambory scedíme. Horké brambory posypeme paprikou a přidáme smetanu a brynzu. Pak je důkladně s brynzou promícháme.
-
2
Mezitím, než se uvařily brambory, očištěnou jarní cibulku pokrájíme na tenká kolečka. Libové vařené uzené maso nakrájíme na proužky nebo kostičky.
-
3
V pánvi na oleji zpěníme cibuli, přidáme uzené maso, promícháme a krátce společně restujeme.
-
4
Brynzové brambory na talířích ozdobíme cibulkou s uzeným masem a hned servírujeme. Dobrou chuť.