Mexické pikantní fazolové burrito
Suroviny
- 50 g Sýr kozí
- 70 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 150 g Fazole červené sterilované
- 150 g rýže basmati vařená
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Sůl mořská
- 3 ks Rajčata
- 1 ks Šalotka
- 2 ks Chilli paprička
- 1 ks Paprika oranžová
- 1 ks Paprika červená
- 2 ks Tortilla
- 1 ks Cibule červená
- 2 špetka Kurkuma
- 1 špetka Sůl bylinková
- 1 špetka Pepř bílý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 555 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 6 g
- Sodík 1352 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 19.8 mg
- Draslík 1083.1 mg
- Vláknina 24705.4 mg
- Vitamín A 24705.4 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 85.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme červenou cibuli, šalotku, stroužky česneku a pokrájíme je nadrobno. Omyté papriky a chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semínek, papriky pokrájíme na proužky a chilli posekáme nadrobno. Omytá zralá rajčata rozkrájíme na čtvrtky.
-
2
V hluboké pánvi si rozehřejeme olej, na něm si osmažíme cibuli s česnekem dozlatova. Přidáme papriky, chilli papričku a pod poklicí papriky podusíme. Papriky posypeme kurkumou, přidáme uvařenou rýži a znovu vše promícháme. Pak k rýži přidáme červené fazole z konzervy, cukrovou kukuřici, směs za stálého míchání dochutíme solí a pepřem. Pod poklicí vše podusíme další 2 minuty. Nakonec do fazolového burrita zamícháme rozdrobený kozí sýr.
-
3
Hotové pikantní burrito dáme do talířů, ozdobíme je pokrájenými rajčaty, které dochutíme solí, pepřem a hned teplé jídlo servírujeme s tortillami.