Salát z čerstvého špenátu s kozím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr kozí
  • 50 g Olivy černé
  • 150 g Baby špenát
  • 50 g Rajčata polosušená
  • 50 ml Olej z vlašských ořechů
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Chléb toastový
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Dýňová semínka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 555 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 679 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 39.5 mg
  • Draslík 410.4 mg
  • Vláknina 8416.8 mg
  • Vitamín A 8416.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme salátovou zálivku: v misce vyšleháme med (pokud není dostatečně tekutý, krátce jej zahřejeme) s olejem, citronovou šťávou, pepřem a solí do hladké emulze.

  • 2

    Do salátové mísy vsypeme dobře omyté špenátové listy, ochutíme je zálivkou a doplníme rajčaty a orestovanými ořechy. Zlehka promícháme.

  • 3

    Porce kozího sýru nejprve pečeme v troubě při 150 stupních asi minutu a půl a pak ještě krátce gratinujeme v troubě pod grilem. Podáváme společně se salátem, můžeme přidat i plátek chleba opečený na olivovém oleji, olivy, pár kapek ořechového oleje či dýňová semínka.

Komentáře k receptu