Bramborka s rozinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 7 g
- Sodík 112 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 763.5 mg
- Vláknina 13677 mg
- Vitamín A 13677 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pekáč vymažeme olejem, troubu předehřejeme na 150 °C.
-
2
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, jablka nastrouháme nahrubo a zakapeme citronovou šťávou.
-
3
Syrové brambory oloupeme, nastrouháme najemno a v míse smícháme se solí, moukou, rozšlehanými vejci v těsto, které přendáme do pekáčku.
-
4
Těsto posypeme jablky, která jsme nastrouhali nahrubo, posypeme rozinkami a v předehřáté troubě pečeme dozlatova.