Schwarzwaldský cheesecake

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 180 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 200 g Čokoláda hořká
  • 15 g Kakao - prášek
  • 270 g Kompot višňový
  • 55 g Máslo čerstvé
  • 55 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 300 g Sýr krémový
  • 55 g Cukr krupice
  • 250 g Sýr Ricotta
  • 400 g Salko
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Créme fraiche
  • 2 polévková lžíce Griotka
  • 1 polévková lžíce čokoládové zdobení
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 518 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 138 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 170.1 mg
  • Draslík 230.9 mg
  • Vláknina 3815.8 mg
  • Vitamín A 3815.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme troubu na 180 °C.

  • 2

    Cukr a máslo na základ utřeme v míse do pěny. Přidáme jedno vejce a znovu třeme. Na povrch pak prosejeme mouku s kypřicím práškem a kakao, přilijeme crème fraîche a zapracujeme opatrně do těsta. Hotové těsto naneseme do otevírací čtvercové formy o rozměrech 20 x 20 cm, kterou jsme předtím vytřeli tukem a vyložili pečicím papírem, uhladíme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 10 - 15 minut tak, aby se upečené těsto po stlačení prstem rychle vrátilo do původního tvaru. Základ nevyndaváme z formy, necháme ho v ní vychladnout a pak ho pokapeme dvěma lžícemi višňové pálenky a dvěma lžícemi nálevu z višňového kompotu. Posypeme třemi čtvrtinami višní.

  • 3

    Snížíme teplotu trouby na 160 °C.

  • 4

    Do velké mísy dáme ricottu a smetanový sýr, dohladka prošleháme. Přidáme kondenzované mléko, 4 vejce a rozehřátou a vychladlou čokoládu. Znovu prošleháme. Připravenou náplň upravíme na vrstvu višní a dáme péci do předehřáté trouby na 60 - 75 minut. Pečeme, dokud náplň neztuhne kromě malého místa uprostřed. Ve formě necháme vychladnout a uložíme do chladničky.

  • 5

    Před podáváním povrch cheesecake potřeme polovinou tuhé šlehačky, ozdobíme zbývajícími višněmi, hvězdičkami z druhé poloviny šlehačky ( použijeme cukrářský zdobicí sáček s trubičkou ve tvaru hvězdičky ) a čokoládovým sypáním. Pokud ihned nepodáváme, uchováváme dezert v chladničce. Nakrájením na čtverce získáme 12 porcí výborného dezertu.

Komentáře k receptu