Špalda s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 30 g Cibule
  • 150 g Pórek
  • 30 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 100 g Houby čerstvé
  • 5 g Olej rostlinný
  • 25 g Pšenice Špalda
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 349 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 281 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 789.2 mg
  • Vláknina 12621 mg
  • Vitamín A 12621 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.2 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zrnka špaldy namočíme a druhý den uvaříme doměkka.

  • 2

    Očištěné čerstvé houby nakrájíme na kousky, omytý pórek nakrájíme na kolečka.

  • 3

    V kastrolu na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, nasekanou cibuli, přidáme houby a pórek. Osolíme, opepříme, okmínujeme a dusíme do změknutí hub.

  • 4

    Do hotové houbové směsi vmícháme uvařenou špaldu.

  • 5

    Pokrm při podávání posypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu