Štika pečená se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 220 g Štika obecná
  • 150 g Špenát listový čerstvý
  • 125 g Mozzarella light
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 2 špetka Sůl
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 0.2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 264 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1312 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 44 mg
  • Draslík 823.2 mg
  • Vláknina 8750.8 mg
  • Vitamín A 8750.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.6 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porce ze štiky omyjeme, osušíme, osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a drceným kmínem.

  • 2

    V hrnci si přivedeme k varu vodu se solí. Jakmile se začne vařit, vložíme do ní špenátové listy, povaříme je 1 minutu, pak hned je scedíme, necháme v sítu okapat, poté je pokrájíme na proužky. Očistíme cibuli se stroužky česneku. Cibuli drobně pokrájíme, česnek prolisujeme.

  • 3

    Troubu si předehřejeme na 190°C. V rendlíku rozehřejeme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli, přidáme špenát, česnek, sůl a pepř. Promícháme a pod poklicí krátce, 5 minut podusíme. Pak rendlík odstavíme z plotny, do mírně vychladlého špenátu přimícháme na kostičky pokrájený sýr. Z omytých masitých rajčat nakrájíme silnější plátky.

  • 4

    Pekáček vytřeme olivovým olejem, na něj poklademe porce štiky, okolo nich a na rybu poklademe špenát se sýrem. Na špenát rozložíme ještě plátky rajčat, osolíme je, posypeme pepřem a pokapeme olejem. Pekáček zakryjeme a vložíme do středu trouby. Štiku se špenátem dusíme přibližně 20 minut, pak poklici odložíme a pečeme dalších 10-15 minut.

  • 5

    Na talíře dáme špenát s plátky rajčat, na špenát poklademe porce štiky a hned teplé servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu