Restované marinované rybí filé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 240 g Filé rybí
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 plátek Sýr Eidam cihla 30%
  • 1 polévková lžíce Mikado Worcestrová omáčka
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 169 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 257.8 mg
  • Vláknina 3120.5 mg
  • Vitamín A 3120.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si hustou marinádu: do misky dáme worcestrovou omáčku, prolisované stroužky česneku, pepř a drcený kmín. Čerstvé lístky omytých bylinek: petrželku, rozmarýn a bazalku posekáme velmi drobně a přimícháme je do marinády.

  • 2

    Omyté a osušené mražené filé z tresky vložíme do marinády a metličkou je důkladně potřeme z každé strany. Necháme je marinovat necelou hodinu.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej, na něm filé restujeme z každé strany (po 1-2 minutách) dozlatova. Pak k filé přilijeme 4 lžíce vody a pod pokličkou rybu dusíme do doby, než se voda vypaří. Každou porci pokryjeme tenkým plátkem tvrdého sýru a pod pokličkou necháme sýr na filé rozpustit.

  • 4

    Omytá rajčata rozkrájíme na čtvrtky. Horké porce rybího filé dáme na talíře, ozdobíme je rajčaty a hned servírujeme.

Komentáře k receptu