Restované marinované rybí filé
Suroviny
- 240 g Filé rybí
- 2 ks Rajčata
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Kmín drcený
- 3 stroužek Česnek
- 2 plátek Sýr Eidam cihla 30%
- 1 polévková lžíce Mikado Worcestrová omáčka
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 4 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 169 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 4 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 257.8 mg
- Vláknina 3120.5 mg
- Vitamín A 3120.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si hustou marinádu: do misky dáme worcestrovou omáčku, prolisované stroužky česneku, pepř a drcený kmín. Čerstvé lístky omytých bylinek: petrželku, rozmarýn a bazalku posekáme velmi drobně a přimícháme je do marinády.
-
2
Omyté a osušené mražené filé z tresky vložíme do marinády a metličkou je důkladně potřeme z každé strany. Necháme je marinovat necelou hodinu.
-
3
V pánvi rozpálíme olej, na něm filé restujeme z každé strany (po 1-2 minutách) dozlatova. Pak k filé přilijeme 4 lžíce vody a pod pokličkou rybu dusíme do doby, než se voda vypaří. Každou porci pokryjeme tenkým plátkem tvrdého sýru a pod pokličkou necháme sýr na filé rozpustit.
-
4
Omytá rajčata rozkrájíme na čtvrtky. Horké porce rybího filé dáme na talíře, ozdobíme je rajčaty a hned servírujeme.