Ovesný knedlík - příloha

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Vločky ovesné
  • 240 ml Mléko odtučněné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tmavá
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 3 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo nízkokalorické
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 243 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 172 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 91.8 mg
  • Vláknina 8190.3 mg
  • Vitamín A 8190.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře propláchnuté a scezené vločky dáme do mísy, zalejeme je mlékem a necháme nabobtnat. Očištěnou petrželovou a jarní cibulku pokrájíme nadrobno. Starší celozrnnou žemli nakrájíme na kostičky a osmažíme ji na másle ho v teflonové pánvi s cibulkou téměř dozlatova.

  • 2

    K vločkám přidáme osmažené kostičky žemle s cibulkou, petrželovou nať, sůl, kypřící prášek, vejce a pepř. Těsto znovu vymícháme a pomocí rukou nebo vařečky ho zpracujeme tak, aby se nelepilo. Na mírně pomoučený vál položíme těsto, z něj vytvarujeme podlouhlý knedlík - šišku o průměru přibližně 6-7mm. Ten položíme na obdélník (přibližně 30x20cm) potravinářské fólie a knedlík zabalíme.

  • 3

    Ve větším kastrólu si přivedeme k varu vodu. Knedlík vložíme do vroucí vody, zmírníme teplotu tak, aby voda mírně bublala. Knedlík vaříme přibližně 16-20 minut.

  • 4

    Uvařený knedlík vyjmeme z vody, po mírném vychlazení ho rozbalíme, nakrájíme plátky a podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu