Roláda z krůtího stehna
Suroviny
- 200 g Krůtí stehna
- 120 g Mozzarella light
- 125 ml Bujón bylinkový
- 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
- 1 špetka Sůl
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 plátek dušená šunka výběrová 85%masa
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 303 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 18 g
- Sodík 574 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 71 mg
- Draslík 303.2 mg
- Vláknina 1269.5 mg
- Vitamín A 1269.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný stroužek česneku utřeme se solí a promícháme ho s olejem a s drobně pokrájenou petrželkou.
-
2
Krůtí stehno omyjeme, osušíme, odstraníme kůži a vykostíme. Pak maso nařežeme na široký plát. Vložíme ho mezi potravinářskou fólií a zlehka naklepeme hladkou paličkou. Maso potřeme z vnitřní strany česnekovou směsí, troškou hořčice, poklademe po celé ploše plátky šunky a mozzarelly. Pak maso zabalíme pečlivě do tvaru malé rolády. Převážeme ji potravinovým provázkem, zvrchu ji osolíme a ochutíme pepřem.
-
3
V pánvi rozpálíme olej. Roládu osmažíme z každé strany dozlatova, podlejeme ji bujónem a pod poklicí, při nízké teplotě dusíme doměkka přibližně 20-30 minut.
-
4
Z hotové rolády odstraníme provázek, roládu nakrájíme na plátky, poklademe je na talíře, přelijeme výpekem a hned podáváme.