Játra na oreganu, zelný salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Brambory vařené
  • 50 g Jablka
  • 140 g Játra vepřová
  • 30 g Mrkev kořen
  • 120 g Zelí kysané
  • 5 g Olej rostlinný
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 1 špetka Stolní sladidlo Sladký polibek
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 386 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 606 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 421.4 mg
  • Draslík 1022.9 mg
  • Vláknina 12643.5 mg
  • Vitamín A 12643.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 91.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná játra nakrájíme na plátky a okraje nakrojíme. Játra opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a posypeme oreganem.

  • 2

    Kysané zelí překrájíme, omyté jablko nakrájíme na kousky, očištěnou mrkev nasrouháme. Vše promícháme v míse a ochutíme solí, pepřem a sladidlem. Salát necháme v chladu odležet.

  • 3

    Připravené plátky jater opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji na pánvi.

  • 4

    Játra podáváme s vařenými bramborami a zelným salátem.

Komentáře k receptu