Játra na oreganu, zelný salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 10 g
- Sodík 606 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 421.4 mg
- Draslík 1022.9 mg
- Vláknina 12643.5 mg
- Vitamín A 12643.5 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 91.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná játra nakrájíme na plátky a okraje nakrojíme. Játra opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a posypeme oreganem.
-
2
Kysané zelí překrájíme, omyté jablko nakrájíme na kousky, očištěnou mrkev nasrouháme. Vše promícháme v míse a ochutíme solí, pepřem a sladidlem. Salát necháme v chladu odležet.
-
3
Připravené plátky jater opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji na pánvi.
-
4
Játra podáváme s vařenými bramborami a zelným salátem.