Pečený bramborový špalíček s panenkou a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 100 g Vepřová panenka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 4 špetka Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 339 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 24.5 mg
  • Draslík 1246.6 mg
  • Vláknina 13606.7 mg
  • Vitamín A 13606.7 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrové brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na plátky, které v míse osolíme a posypeme kmínem. Vepřovou svíčkovou omyjeme, osušíme a ze špalíčku nakrájíme tenké plátky. Ochutíme je solí a pepřem. Očištěné cibule pokrájíme na tenká kolečka. Omytá rajčata osušíme a nakrájíme na plátky, v druhé misce je osolíme a posypeme pepřem.

  • 2

    Troubu si předehřejeme na 220°C. Připravíme dva obdélníky alobalu (přibližně 30x40cm). Suroviny si rozdělíme na 2 poloviny.

  • 3

    Do středu každého alobalu poklademe za sebou plátky brambor, mezi ně střídavě vložíme plátky masa, cibule a rajčat. Vše pokapeme olivovým olejem, všechny pokrájené plátky k sobě přitiskneme a dobře zabalíme do alobalu. Oba balíčky s bramborami vložíme do trouby na plech a pečeme přibližně 45-50 minut.

  • 4

    Před podáváním můžeme jeden balíček z kraje opatrně rozbalit, aby jsme se ujistili, že je vše měkké. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu