Pečený bramborový špalíček s panenkou a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 6 g
- Sodík 339 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 24.5 mg
- Draslík 1246.6 mg
- Vláknina 13606.7 mg
- Vitamín A 13606.7 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Syrové brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na plátky, které v míse osolíme a posypeme kmínem. Vepřovou svíčkovou omyjeme, osušíme a ze špalíčku nakrájíme tenké plátky. Ochutíme je solí a pepřem. Očištěné cibule pokrájíme na tenká kolečka. Omytá rajčata osušíme a nakrájíme na plátky, v druhé misce je osolíme a posypeme pepřem.
-
2
Troubu si předehřejeme na 220°C. Připravíme dva obdélníky alobalu (přibližně 30x40cm). Suroviny si rozdělíme na 2 poloviny.
-
3
Do středu každého alobalu poklademe za sebou plátky brambor, mezi ně střídavě vložíme plátky masa, cibule a rajčat. Vše pokapeme olivovým olejem, všechny pokrájené plátky k sobě přitiskneme a dobře zabalíme do alobalu. Oba balíčky s bramborami vložíme do trouby na plech a pečeme přibližně 45-50 minut.
-
4
Před podáváním můžeme jeden balíček z kraje opatrně rozbalit, aby jsme se ujistili, že je vše měkké. Dobrou chuť.