Plněné roštěnky se šalvějí
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 800 g Hovězí roštěná plátky M.B.
- 150 ml Víno bílé
- 100 ml Hovězí vývar základní
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 8 ks Šalvěj čerstvá
- 2 stroužek Česnek
- 4 plátek Prosciutto sušené
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 169 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 14 g
- Sodík 166 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 74.9 mg
- Vláknina 1981.6 mg
- Vitamín A 1981.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čtyři roštěnky opláchneme, osušíme, po kraji nařízneme, lehce naklepeme a osolíme a opepříme. Na každý plátek položíme plátek pršutu a dva listy šalvěje. Plátky masa zavineme, sepneme jehlicí nebo párátky, obalíme v mouce a na rozpáleném másle s olejem po všech stranách orestujeme. Poté přilijeme víno, necháme odpařit, zalijeme částí vývaru a na mírném plameni dusíme. Občas promícháme a přilijeme vývar. Na závěr přidáme prolisovaný česnek a povaříme.
-
2
Maso vyjmeme, odstraníme jehly a držíme na teple, šťávu mírně zredukujeme.
-
3
Závitky podáváme přelité šťávou.