Chlebová polévka se sýrem a smetanou
Suroviny
- 80 g Sýr smetanový tavený 45%
- 2 krajíc Chléb konzumní
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Libeček
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 406 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1216 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 38 mg
- Draslík 336 mg
- Vláknina 4587 mg
- Vitamín A 4587 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z rozehřátého másla s olejem a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem a dobře rozšleháme. Přidáme sýr, sůl, pepř, drobně posekaný libeček a rozlámané krajíce staršího tvrdého chleba.
-
2
Polévku na mírném plameni vaříme, až se chleba rozvaří.
-
3
Polévku rozmixujeme, vmícháme smetanu, prohřejeme a podáváme.