Jogurtové zapečené brambory se šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 47 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 220 g Brambory vařené ve slupce
  • 150 g Jogurt nízkotučný
  • 190 g dušená šunka výběrová 85%masa
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibulka lahůdková
  • 2 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 0.5 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 904 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 249.8 mg
  • Draslík 785.7 mg
  • Vláknina 8606.4 mg
  • Vitamín A 8606.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 200°C. Uvařené brambory ve slupce oloupeme a pokrájíme na plátky. Plátky šunky překrojíme na poloviny. Omytou petrželku a kopr drobně pokrájíme. Lahůdkovou cibulku očistíme a pokrájíme ji na kroužky. Zapékací mísu vytřeme olejem a vysypeme ji strouhankou. Na dno mísy poklademe 1/2 brambor, ochutíme je solí a kmínem. Na ně rozložíme plátky šunky, kolečka cibule a zakryjeme je zbytkem brambor. Ochutíme je solí, kmínem, pepřem a posypeme je nastrouhaným sýrem.

  • 2

    V misce rozmícháme žloutky s bílým jogurtem, hořčicí, solí a pokrájenými bylinkami. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do jogurtu. Jogurtovou zálivkou přelijeme celý povrch brambor a vložíme je do středu trouby péct. Pečeme je přibližně 20-30 minut do zlatova, okraje by měly mít zlatohnědou kůrku.

  • 3

    Upečené brambory dáme na talíře a hned teplé servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu