Zeleninový hrnec s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 214 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 3 g
- Sodík 420 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 469.9 mg
- Vláknina 9093.1 mg
- Vitamín A 9093.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oškrábané brambory nakrájíme na silnější plátky a povaříme asi 15 minut.
-
2
V kastrolu na olivovém oleji zprudka orestujeme oloupanou, na dílky nakrájenou cibuli a mrkev. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku, nasekaný česnek a fazolky. Zalijeme loupanými nakrájenými rajčaty a dochutíme solí, pepřem a rozmarýnem.
-
3
Do pekáčku rozložíme brambory, zalijeme připravenou směsí z kastrolu a dusíme ve středně vyhřáté troubě doměkka.