Houskové knedlíky s petrželkou (bez droždí)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 501 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 16 g
- Sodík 90 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 141.7 mg
- Draslík 53 mg
- Vláknina 205.5 mg
- Vitamín A 205.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 629.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Housky (včerejší) nakrájíme na kostičky, máslo rozpustíme, mléko zahřejeme, rozšleháme v něm vejce, omytou petrželovou nať jemně nasekáme.
-
2
V míse promícháme housky se solí a pepřem, pokropíme máslem, přelijeme mlékem s vejcem a necháme asi 30 minut vsáknout. Poté přimícháme mouku a petrželovou nať. Vymícháme kompaktní hmotu, z ní tvoříme pevné koule velikosti tenisáku.
-
3
Knedlíky vaříme na páře asi 10 – 15 minut. Hotové hned rozkrojíme, aby vyšla pára a knedlíky se nesrazily.