Obalované řízky plněné křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 600 g Vepřová pečeně
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Křen
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 8 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1158 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 110 g
  • Sodík 449 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 260.7 mg
  • Draslík 565.9 mg
  • Vláknina 2278.8 mg
  • Vitamín A 2278.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.5 mg
  • Vitamín E 5.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný a opláchnutý křen nastrouháme najemno, aby ho byly 4 lžíce. Opláchnutou pažitku nasekáme nadrobno. Změklé máslo osolíme polovinou soli, vmícháme křen a pažitku, utvoříme váleček, zabalíme do fólie a necháme v chladničce ztuhnout.

  • 2

    Očištěné maso opláchneme a osušíme. Nakrájíme 4 silnější plátky, uděláme do každého kapsu, kterou naplníme dvěma plátky ochuceného másla. Maso sklepneme, případně sepneme jehlou. Každý naplněný plátek osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.

  • 3

    V rozpáleném oleji smažíme řízky z obou stran na mírnějším plameni dozlatova.

Komentáře k receptu