Obalované řízky plněné křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1158 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 110 g
- Sodík 449 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 260.7 mg
- Draslík 565.9 mg
- Vláknina 2278.8 mg
- Vitamín A 2278.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.5 mg
- Vitamín E 5.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaný a opláchnutý křen nastrouháme najemno, aby ho byly 4 lžíce. Opláchnutou pažitku nasekáme nadrobno. Změklé máslo osolíme polovinou soli, vmícháme křen a pažitku, utvoříme váleček, zabalíme do fólie a necháme v chladničce ztuhnout.
-
2
Očištěné maso opláchneme a osušíme. Nakrájíme 4 silnější plátky, uděláme do každého kapsu, kterou naplníme dvěma plátky ochuceného másla. Maso sklepneme, případně sepneme jehlou. Každý naplněný plátek osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.
-
3
V rozpáleném oleji smažíme řízky z obou stran na mírnějším plameni dozlatova.