Kuře s křupavou kůrčičkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 7 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 2 ks Kuřecí stehna
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 749 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 1915 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 189.6 mg
  • Draslík 572.8 mg
  • Vláknina 4510 mg
  • Vitamín A 4510 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Každé kuřecí stehno rozdělíme na horní a dolní část – získáme tak čtyři špalíčky. Ty osolíme a opepříme ze všech stran.

  • 2

    V hrnci, který je vhodný i do trouby, rozpustíme sádlo. Opečeme na něm kuřecí maso ze všech stran – nejprve však kůží dolů. Až je kuře zlatavé, vyjmeme je a dáme stranou.

  • 3

    Do výpeku dáme na půlkolečka nakrájené cibule a máslo. Osolíme a opepříme. Přidáme víno, česnek na plátky a necháme odpařit skoro všechnu tekutinu.

  • 4

    Poté do hrnce vrátíme maso a podlijeme kuřecím vývarem. Hrnec by měl tak akorát stačit, aby se vedle sebe daly naskládat všechny kousky masa a víc místa by tam být nemělo. Množství kuřecího vývaru pak je takové, aby nezalilo kuřecí kůži.

  • 5

    Pečeme 45 minut na 200 °C.

  • 6

    Po upečení kuřecí maso vyjmeme a výpek rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.

Komentáře k receptu