Rajčatové sugo neboli rajčatový základ na pizzu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Rajčata
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 32 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 47.4 mg
  • Vláknina 480 mg
  • Vitamín A 480 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Recept na rajčatové sugo je převzatý přímo z Itálie, kde je také kolébka pizzy.

  • 2

    Italové vezmou rajčata a rozmixují je na kaši s olivovým olejem – co nejkvalitnějším. Touto směsí poté potírají pizzu a dozdobí ji dalšími ingrediencemi.

  • 3

    Takže plechovku rajčat dáme do misky spolu s olivovým olejem a rozmixujeme ji. Anebo můžeme sugo připravit také z čerstvých rajčat – 200 g rajčat zbavíme slupky, nakrájíme je (přičemž vyhodíme tvrdé stopky). Dále už je postup stejný – rozmixujeme na kaši.

  • 4

    Dochutit můžeme čerstvými bylinkami, česnekem nebo prostě koupit už ochucené plechovky rajčat.

Komentáře k receptu