Rajčatové sugo neboli rajčatový základ na pizzu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 32 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 3 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 47.4 mg
- Vláknina 480 mg
- Vitamín A 480 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Recept na rajčatové sugo je převzatý přímo z Itálie, kde je také kolébka pizzy.
-
2
Italové vezmou rajčata a rozmixují je na kaši s olivovým olejem – co nejkvalitnějším. Touto směsí poté potírají pizzu a dozdobí ji dalšími ingrediencemi.
-
3
Takže plechovku rajčat dáme do misky spolu s olivovým olejem a rozmixujeme ji. Anebo můžeme sugo připravit také z čerstvých rajčat – 200 g rajčat zbavíme slupky, nakrájíme je (přičemž vyhodíme tvrdé stopky). Dále už je postup stejný – rozmixujeme na kaši.
-
4
Dochutit můžeme čerstvými bylinkami, česnekem nebo prostě koupit už ochucené plechovky rajčat.