Marinovaný losos s dresinkem
Suroviny
- 45 g Cukr třtinový
- 400 g Chléb celozrnný pšenično-žitný
- 300 g Losos - filety
- 40 g Sůl mořská
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 balení Pažitka
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1.05 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Citronová kůra
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 17 g
- Sodík 3984 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 39 mg
- Draslík 266.2 mg
- Vláknina 449.3 mg
- Vitamín A 449.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce promícháme nahrubo umletý pepř, hrubozrnnou sůl, cukr a jemně nastrouhanou kůru z pečlivě omytého citronu.
-
2
Na stůl rozprostřeme velký kus potravinářské fólie a nasype na ni polovinu připravené marinády, kterou rovnoměrně rozprostřeme a na ni položíme filety z lososa, bez kůže. Filety posypeme rovnoměrně zbylou směsí, lososa do fólie pečlivě zabalíme a necháme v lednici 24 hodin marinovat.
-
3
Marinované filety opláchneme, osušíme a obalíme v drobně posekané pažitce. Filety poté nakrájíme na co nejtenčí plátky.
-
4
Na dresink promícháme všechny suroviny.
-
5
Chleba nakrájíme a každý krajíc z obou stran opečeme na rozpáleném oleji.
-
6
Na krajíc položíme plátky lososa, navrch dáme trochu dresinku a zakapeme olejem.