Opečení pstruzi s fenyklovým salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Pstruh
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 hrst Máta
  • 1 hrst Hrozinky
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Sůl bylinková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Cukr krystal
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 658 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 639 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 145 mg
  • Draslík 1776.8 mg
  • Vláknina 11639 mg
  • Vitamín A 11639 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve víně namočíme rozinky. Filety ze pstruha opláchneme a osušíme. Opláchnutou a osušenou petrželovou nať drobně posekáme.

  • 2

    Filety ze pstruha nakrájíme po šířce na proužky 2,5 cm, ochutíme solí a pepřem. Na rozpáleném oleji osmažíme nejprve 2 minuty kůži dolů, další 2 minuty obráceně. Opečené kousky ryby přeložíme na talíř a ve výpeku necháme zkaramelizovat cukr. Zakapeme octem, přidáme rozinky i s vínem, v kterém byly naložené a za stálého míchání necháme odvařit alkohol. Když omáčka vychladne, vmícháme petrželovou nať a lžíci drobně posekané natě z fenyklu.

  • 3

    Na salát očistíme fenykl, odřízneme dřevité části, fenykl rozpůlíme a nakrájíme na tenké proužky, vložíme do mísy a zakapeme citronovou šťávou.

  • 4

    Oloupaný pomeranč rozdělíme na měsíčky, mátu hrubě posekáme a přimícháme k fenyklu.

  • 5

    Salát narovnáme na talíře, na něj položíme kousky ryby a přelijeme vychladlou omáčkou.

Komentáře k receptu