Salát z červené řepy s rukolou
Suroviny
- 500 g Červená řepa
- 200 g Sýr Cottage
- 50 g Sýr Parmezán
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Sůl mořská
- 2 hrst Rukola
- 1 hrst Tymián čerstvý
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 4 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 1 polévková lžíce Máta
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 501 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1438 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 34 mg
- Draslík 1105.7 mg
- Vláknina 16806.2 mg
- Vitamín A 16806.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vodě s 0,5 lžičkou soli a svazkem tymiánu (odložíme 1 lžíci nasekaného tymiánu do salátu) uvaříme řepu ve slupce, poté slijeme, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
-
2
Řepu v míse promícháme s olejem, medem a octem. Ochutíme tymiánem, 0,25 lžičkou mořské soli a 2 špetkami pepře.
-
3
Do menší mísy natrháme opranou a okapanou rukolu a mátu. Ochutíme zbylou solí a pepřem a zakapeme citronovou šťávou.
-
4
Na talíře dokola rozložíme řepu, do středu salát z rukoly a sýr cottage. Vše posypeme hrubě strouhaným parmazánem.