Salát z červené řepy s rukolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Červená řepa
  • 200 g Sýr Cottage
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl mořská
  • 2 hrst Rukola
  • 1 hrst Tymián čerstvý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 1 polévková lžíce Máta
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 501 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1438 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 34 mg
  • Draslík 1105.7 mg
  • Vláknina 16806.2 mg
  • Vitamín A 16806.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vodě s 0,5 lžičkou soli a svazkem tymiánu (odložíme 1 lžíci nasekaného tymiánu do salátu) uvaříme řepu ve slupce, poté slijeme, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.

  • 2

    Řepu v míse promícháme s olejem, medem a octem. Ochutíme tymiánem, 0,25 lžičkou mořské soli a 2 špetkami pepře.

  • 3

    Do menší mísy natrháme opranou a okapanou rukolu a mátu. Ochutíme zbylou solí a pepřem a zakapeme citronovou šťávou.

  • 4

    Na talíře dokola rozložíme řepu, do středu salát z rukoly a sýr cottage. Vše posypeme hrubě strouhaným parmazánem.

Komentáře k receptu