Masové kuličky se špeclemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Sýr Parmezán
  • 150 g Maso mleté - mix
  • 250 g špecle
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 50 ml Víno bílé
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rukola
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • 1 hrst Rukola
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1325 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 80 g
  • Sodík 799 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 100 g
  • Cholesterol 106.4 mg
  • Draslík 350.5 mg
  • Vláknina 6375.5 mg
  • Vitamín A 6375.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nastrouháme sýr, bylinky drobně posekáme.

  • 2

    V míse promícháme všechny ingredience na masové kuličky, vytvarujeme asi 20 kusů kuliček, vložíme do zapékací mísy, kterou jsme vyložili pečicím papírem, zakapeme olejem a v troubě předehřáté na 220 °C pečeme zhruba 6 minut.

  • 3

    Do vroucí osolené vody vložíme špecle, až vyplavou, scedíme je a necháme okapat.

  • 4

    Na másle s olejem zpěníme jemně pokrájenou cibuli a česnek, poté přidáme drobně posekané bylinky, sůl a pepř. Poté zalijeme vínem a necháme lehce zredukovat.

  • 5

    Do omáčky vložíme upečené masové kuličky i s výpekem a krátce povaříme. Přilijeme smetanu a vaříme asi 3 minuty. Na závěr vmícháme okapané špecle, citronovou šťávu a promícháme.

  • 6

    Podáváme posypané lístky rukoly a drobně posekanými ořechy, které jsme opražili na sucho na pánvi.

Komentáře k receptu