Hlávkový salát s uzeným lososem a vejcem na měkko
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 13 g
- Sodík 520 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 300.6 mg
- Draslík 1089 mg
- Vláknina 10307.4 mg
- Vitamín A 10307.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.1 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listy hlávkového salátu omyjeme, vodu setřepeme, potrháme na kusy a dáme je do mísy. Omytá a osušená rajčata pokrájíme na čtvrtky. Lahůdkovou cibulku očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Oranžovou papriku a chilli papričku omyjeme, rozpůlíme a zbavíme semínek. Papriku nakrájíme na proužky, chilli nakrájíme na tenké nudličky. Filet z uzeného lososa nakrájíme na proužky široké přibližně 1.5cm. Vše v míse pokapeme olejem, promícháme, ochutíme solí, pepřem a rozdělíme salát ozdobně na talíře.
-
2
V rendlíku přivedeme k varu minimálně 500ml vody, jakmile se začne vařit, vložíme do ní čerstvá vajíčka a uvaříme je naměkko. Vaříme je pouze 4-5 minut podle velikosti. Uvařená vajíčka zchladíme, opatrně oloupeme, položíme na střed salátu, rozkrojíme je na poloviny, ochutíme je špetkami soli, mleté papriky a podáváme.