Hlávkový salát s uzeným lososem a vejcem na měkko

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 165 g Losos uzený
  • 220 g Salát římský
  • 2 kávová lžička Olej sezamový
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika oranžová
  • 1 ks Cibule lahůdková
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 špetka Pepř bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 520 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 300.6 mg
  • Draslík 1089 mg
  • Vláknina 10307.4 mg
  • Vitamín A 10307.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.1 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listy hlávkového salátu omyjeme, vodu setřepeme, potrháme na kusy a dáme je do mísy. Omytá a osušená rajčata pokrájíme na čtvrtky. Lahůdkovou cibulku očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Oranžovou papriku a chilli papričku omyjeme, rozpůlíme a zbavíme semínek. Papriku nakrájíme na proužky, chilli nakrájíme na tenké nudličky. Filet z uzeného lososa nakrájíme na proužky široké přibližně 1.5cm. Vše v míse pokapeme olejem, promícháme, ochutíme solí, pepřem a rozdělíme salát ozdobně na talíře.

  • 2

    V rendlíku přivedeme k varu minimálně 500ml vody, jakmile se začne vařit, vložíme do ní čerstvá vajíčka a uvaříme je naměkko. Vaříme je pouze 4-5 minut podle velikosti. Uvařená vajíčka zchladíme, opatrně oloupeme, položíme na střed salátu, rozkrojíme je na poloviny, ochutíme je špetkami soli, mleté papriky a podáváme.

Komentáře k receptu